Heuvelrugkoor heeft nieuwe dirigent

Als op donderdagavond 31 augustus 2017 het nieuwe koorseizoen is begonnen, start het Heuvelrugkoor met Annemarie van Bragt als nieuwe dirigent.

Na een intensieve en inspirerende sollicitatieprocedure viel de keuze op Annemarie van Bragt als de best bij ons koor passende dirigent.

Zij is een ervaren dirigent en heeft daarbij een goed gevoel voor de sociale kant van het zingen in een koor. Annemarie heeft een brede muzikale interesse en speelt piano, blokfluit en cello. We zijn ervan overtuigd dat zij met een stem als een klok ons koor enthousiast en inspirerend zal gaan leiden.

Annemarie studeerde in 1995 af aan de TU te Delft in de richting Geodesie (Landmeetkunde) en zong in die tijd in het studentenmuziekgezelschap Krashna Musika.

Daar groeide het idee om meer met muziek te gaan doen. Zij begon in 1997 aan de Schumann Muziek Academie. In 2010 voltooide zij de opleiding koordirectie aan de Hogeschool IDE (Instituut Dirigenten Educatie) te Gorinchem. Zij laat zich jaarlijks bijscholen volgens de methode Lichtenberg bij Niels Kuijers.
Inmiddels is zij een ervaren koordirigente, die naast het leiden van drie koren ook nog zanglessen geeft.

Het Heuvelrugkoor bestaat uit zo'n 25 zangers uit de gehele regio en zingt meerstemmige muziek van de Middeleeuwen tot heden. Na de zomer maakt het koor een vliegende start met het voorbereiden van diverse korte optredens.

In alle stemgroepen zijn nog een paar plekken beschikbaar voor enthousiaste zangers. Belangstellenden kunnen een e-mail sturen aan de secretaris(heuvelrugkoor@gmail.com).

Foto: ondertekening van de dirigeerovereenkomst door Annemarie van Bragt met daarnaast de voorzitter van het koor: Leo Posthuma.

Annemarie van Bragt en Leo Posthuma